Vergroot je assertiviteit door training – Breda

Wij denken graag dat we behoorlijk assertief zijn. We hebben altijd ons woordje klaar, zijn vaak duidelijk aanwezig en weten het ook altijd het beste. Helaas is dat in werkelijkheid niet zo. Velen zien het onderscheid niet tussen brutaliteit en assertiviteit. Assertiviteit is geen karaktereigenschap maar een vaardigheid die iedereen kan leren. En onderscheidt zich van brutaal gedrag door respectvol handelen voor jezelf én de ander.

Hoe herken ik assertief gedrag bij mezelf?

Assertiviteit betekent voor jezelf opkomen en duidelijk aan te geven wat je wil en wat niet. Als je dat voor ogen hebt is het nog een hele kunst om dit verbaal of non-verbaal te uiten. Je kan eenvoudig bij jezelf nagaan hoe assertief je bent en of je er iets aan zou kunnen verbeteren. Ben je onzeker over je optreden in een groep en laat je graag het woord aan iemand anders? Vind je het vervelend als iemand brutaal tegen je wordt en heb je geen antwoord? Geef je voor de lieve vrede maar snel een sociaal gewenst antwoord? Dan lijkt het er op dat een assertiviteitstraining voor jou nuttig kan zijn.

Hoe vergroot ik mijn assertiviteit?

Als je weet waar je tekort schiet kan je op zoek gaan naar een cursus die bij je past. Er zijn verschillende mogelijkheden en niveaus. Afhankelijk waar je assertiever (in je werk of in privésfeer) wilt handelen kan je op internet veel informatie vinden over de inhoud van diverse trainingen. Ook in Breda worden verschillende assertiviteitstrainingen aangeboden die worden aangepast op je specifieke wensen.

Assertiviteitstraining Breda