Vlonderplanken worden gebruikt om een terras of vlonder te creëren. Het zijn planken die bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis. Ze kunnen de totale uitstraling van een ruimte bepalen, daarom is het belangrijk om een passende en doordachte keuze te maken. Hou bij deze keuze ook rekening met het verouderingsproces en het verweringsproces van de gekozen planken.

Er zijn veel soorten en maten, en dus keuze genoeg. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plank met een of meerdere ribbels, of een gladde plank. Het meest voorkomend is de plank met reliëf. Ook zijn er verschillende kleuren en meerdere materialen om uit te kiezen.

Duurzaamheid en onderhoud

Het is belangrijk om aan te sluiten bij uw wensen. Wanneer u een vlonder of terras lang in dezelfde vorm en staat wilt houden, kunt u het beste kiezen voor een duurzaam materiaal.

Wanneer u regelmatig wilt wisselen in de indeling, kunt u ook kiezen voor een materiaal dat minder lang mee gaat. Ook is deze keuze natuurlijk afhankelijk van uw budget. Naast de duurzaamheid van het materiaal, kunt u ook de levensduur verlengen door het correct onderhouden van de vlonder planken. Zo zijn er verschillende oliën die hout weersbestendig maken, alsook ontgrijzers en anti-slipmiddelen. Het is belangrijk om anti-slipmiddel aan te brengen, voor de veiligheid. Vooral wanneer neerslag is gevallen.