Een traplift kopen moet je niet zomaar doen. Er zijn een paar zaken van belang om op te letten. We zullen ze hier even kort toelichten. Allereerst kijk je naar het type trap dat je in huis hebt. Deze is namelijk bepalend voor het soort lift die je zou moeten aanschaffen. We kunnen drie verschillende typen trappen:
1. Een rechte trap
2. Een trap met een bocht (een kwartdraai)
3. Een trap met twee bochten (dubbel / twee keer een kwartdraai)

Modellen voor jouw trap vergelijken

Bij elk traptype hoort een andere traplifttype. Een traplift kopen voor rechte trappen is meestal het voordeligste, waar tegenover staat dat trapliften voor een trap met twee bochten het meest kostbaar is. In de soorten trapliften is het van belang verschillende modellen te vergelijken.

Leveranciers van deze hulpmiddelen kunnen jou eventueel meer vertellen als je vragen hebt over bepaalde modellen liften. Maar wat superhandig is zijn de offertes die je kan aanvragen. Onder andere bij Smienk Trapliften kan je altijd terecht voor een gratis en vrijblijvend advies.

Nieuw of tweedehands kopen?

Als je de diverse modellen gaat vergelijken, dan zou je eigenlijk eerst jezelf nog moeten afvragen of je een traplift nieuw of tweedehands wil aanschaffen. Vaak worden trapliften niet versleten en is er dus een groot aantal kwalitatief uitstekende trapliften beschikbaar.

En nogmaals Smienk is hier handig op ingesprongen en verzorgt voor veel mensen tweedehands top trapliften tegen een hele scherpe prijs. Een WMO traplift mag je trouwens niet zelf uitkiezen. Een traplift WMO kan je via jouw gemeente regelen.